Sikker digitalisering med Ole Andre Bråten

Cyberangrep er et økende problem i dagens digitale verden. Det finnes mange forskjellige typer trusler, og det er viktig å være klar over hva disse truslene er og hvordan man kan beskytte seg mot dem. 

En av de mest omtalte truslene er phishing-angrep. Dette skjer når en hacker sender deg en e-post eller en melding som ser ut som om den kommer fra en pålitelig kilde, som for eksempel din bank eller en nettbutikk. E-posten eller meldingen vil ofte be deg om å oppgi personlig informasjon, som passord eller kredittkortdetaljer. Det er viktig å aldri gi ut personlig informasjon i en e-post eller melding, selv om den ser ut som om den kommer fra en pålitelig kilde.

En annen trussel er malware. 

Dette er skadelig programvare som kan installeres på din datamaskin uten at du vet om det. Malware kan gjøre skade på datamaskinen din, stjele personlig informasjon eller endre innstillingene dine. Ransomware har blitt en del av dagligtalen. Denne type malware låser informasjonen din og krever at du betaler en løsepenger for å få tilgang til dataene dine igjen. 

Et annet problem som det har vært økt fokus på er DDoS-angrep, som står for Distributed Denial of Service. Dette skjer når en hacker får flere hundre eller tusenvis av datamaskiner til å sende trafikk til en nettside eller en server, noe som gjør at nettsiden eller serveren blir utilgjengelig for brukere. Dette kan være svært skadelig for et selskap eller en organisasjon som er avhengig av nettsiden eller serveren for å drive sin virksomhet. Det finnes mange flere typer trusler mot cybersikkerhet, som SQL injection, man-in-the-middle angrep, og så videre.

Det som kjennetegner dette feltet er at trusselbildet er økende i kompleksitet - der særlig AI-teknologi kan skape nye scenario vi ikke kjenner i dag. Det er derfor viktig å ha en god beredskapsplan på plass, slik at du er forberedt hvis et cyberangrep skulle skje. Det er viktig å ha en god forståelse for ulike trusler ved cyberangrep, og å ta nødvendige forholdsregler for å beskytte deg mot dem. Ved å være oppmerksom på truslene og å ta nødvendige forholdsregler, kan du redusere risikoen for å bli utsatt for et cyberangrep og beskytte deg og din virksomhet mot skade.

For å være forberedt best mulig er det sentralt å trene på planverket - og lære mer om hvordan motstandskraft kan bygges gjennom utviklingen av en sikkerhetskultur som redusere virksomhetens sårbarhet mot digitale trusler. 

 Skal vi lykkes med innovasjon og digitalisering må vi kjenne både risikofaktorer og utviklingspotensiale!

 

Sikker digitalisering

Ole Andre Bråten er en anerkjent sikkerhetsforsker og en av Norges fremste foredragsholdere. Han har vært engasjert av bransjeorganisasjoner, leverandører og organisasjoner for å dele forskning, råd og strategier i møte med digitale trusler.

Norsk Informasjonssikkerhetsforum (ISF), ISACA, HacKon, Norsk senter for informasjonssikring (NORSIS), Sikkerhetsfestivalen, Den norske Dataforening og Norsk Sikkerhetsforening (NOSIF) er noen eksempler på kunder de fire utvalgte foredragene er levert for - i tillegg til bedrifter og organisasjoner i ulike sektorer og bransjer. 

Stemmen bak Krisepodden

Ole Andre Bråten er en anerkjent formidler som forfatter og foredragsholder. Han er også stemmen bak Krisepodden -  Norges første podcast om ledelse i krise. Episoden "Hvordan møte morgendagens digitale trusler" er den mest delte noensinne. 

Følg på Apple Podcast I Lytt på Spotify I Følg på Google Podcast 

Hvordan avsløre sosial manipulasjon?

Foredrag og digitalt kompetanseprogram

 Ole Andre Bråten har ledet internasjonal forskning innen påvirkening, overtalelse og forhandling.

Han kjenner derfor strategiene som kan benyttes mot deres virksomhet - og hvordan de kan motvirkes. Han er en anerkjent ekspert innen digital sikkerhet og har vært engasjert som foredragsholder av Norsk Informasjonssikkerhetsforum (ISF), ISACA, HacKon, Norsk senter for informasjonssikring (NORSIS), Sikkerhetsfestivalen, Den norske Dataforening og Norsk Sikkerhetsforening (NOSIF) mv.

Han bistår i tillegg bedrifter og organisasjoner i ulike sektorer og bransjer.

Hvordan avsløre sosial manipulasjon?

Foredrag 45 minuter

  • Lær hemmeligheten bak å avsløre sosial manipulasjon
  • Gjennomføres på TEAMS, Zoom, Google Meet eller Pexip (eller i opptak)
  • Alle deltakere mottar tilgang til 8 modulers e-læring etter foredraget

Lar du deg påvirke?

E-læringskurs for alle ansatte

  • 8 moduler med praktiske videoleksjoner
  • Kunnskapstester og refleksjonsoppgaver
  • Personlig kursbevis

Lar du deg påvirke?

E-læringsprogram og digitalt foredrag som gir deres ansatte kunnskapen de trenger for å gjøre de riktige vurderingene! 

9 teknologikriser deres virksomhet må være forberedt på

Ole André Bråten er en erfaren organisasjons- og lederrådgiver med 25 års erfaring fra krisehåndtering, nasjonalt og internasjonalt – og et stort engasjement for teknologi. Bråten har bakgrunn fra militæret og politiet, og har utgitt bøker innen krisehåndtering. Under konferansen DND 2023 presenterte han den rivende utviklingen innen krisehåndteringsfaget og 9 teknologikriser vi alle må være forberedt på – for hver av krisene representerer også unike muligheter for et bærekraftig, tryggere samfunn.

Les hele intervju med Dataforeningen

Foredrag som skaper endring

Vi ivaretar deres personvern.

Ole Andre Bråten er en anerkjent foredragsholder innen teknologi

Ole Andre Bråten tilfører verdifull innsikt i hvordan man kan håndtere og forebygge cybertrusler i en digital hverdag.

Han deler også verdifull innsikt i hvordan man kan bygge en robust og sikker organisasjon, og hvordan man kan håndtere ulike sikkerhetsutfordringer.

Bråten har en solid bakgrunn innen både krisehåndtering og digitalisering, og kombinerer sin inngående forståelse og ekspertise innen disse områdene på en unik måte. 

I "Håndbok i krisehåndtering" (2022) deler han konkrete råd for å møte cybertrusler og langvarige kriser med basis i NSM sine grunnprinsipp.